Wasted Skin

Information

De nieuwe Nederlandse dansgroep Ivgi & Greben trapt af met een choreografie over aanraking, een primaire levensbehoefte. In Wasted Skin verbeelden de acht dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid op ons gevoel en gedrag.

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte, dan voel je dat je bestaat. Tijdens de coronapandemie werd dat weer duidelijk: velen voelden het gemis aan fysiek contact.

In Wasted Skin proberen acht dansers met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, steeds met een andere bezetting, steeds op andere locaties. Dat leverde ze een volle prijzenkast en internationaal aanzien op. Sinds 2021 vormen ze als Ivgi&Greben het nieuwe dansgezelschap van Leeuwarden en werken ze met een vaste groep dansers. Nu voor het eerst ook te zien in de Schuur.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

Wann

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325