210918-hbc-pagebannertemplate-03_3476113330.png
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Haarlem Blues Club | The Özdemirs

Kontakt

Adresse:
Haarlem Blues Club (in Circus Hakim)
Korte Verspronckweg 7
2023 BS Haarlem
Route planen

Information

Wie weet nog dat we de fantastische Amerikaan Johnny Rawls bij ons op de planken hadden staan?

Ondanks dat deze man toentertijd door omstandigheden niet goed bij stem was, gaf de band evengoed een fantastische show. De band die hem begeleidde was deze groep: The Özdemirs, uit Münster, Duitsland. Erkan Özdemir, bassist met bijna 30 jaar ervaring in de Europese blues scene, zijn zonen Kenan Özdemir op gitaar en zang en Levent Özdemir op drums. En die familieband, die hoor je..

De jonge Özdemirs kwamen al vroeg in aanraking met bluesmuziek en hebben vele fascinerende kanten kunnen ontdekken van de muziekgeschiedenis die Amerika rijk is. Naast de meer traditionele bluesstijlen uit de jaren 50 en 60, zoals die van Freddie King, B.B. King en Albert Collins raakten de twee jonge Özdemirs ook verslingerd aan diverse andere stijlen. Al Green, James Brown, The Meters, Bootsy Collins zijn maar een paar namen. Soul, Funk .... Hun enthousiasme groeide met de dag; hun spelvaardigheden werden beter en beter en zo werd besloten om samen met vader Erkan Özdemir een band op te richten genaamd - hoe kan het ook anders: The Özdemirs! Het jeugdige enthousiasme en de entertainende energie van de twee jonge Özdemirs gecombineerd met de routine en rust van vader staat garant voor een zeer vermakelijk concertplezier.

Naast concerten in heel Europa onder hun eigen naam, hebben de Özdemirs de laatste jaren terecht ook een reputatie opgebouwd als backing band voor enkele gerenommeerde US muzikanten zoals Kirk Fletcher (ook al eerder bij ons te zien geweest!), Shawn Pittman, Memo Gonzalez, Sugaray Rayford, Mike Morgan, Holland K Smith, Angela Brown in clubs en festivals in heel Europa van Noorwegen tot Denemarken, Frankrijk, België, Zwitserland en Spanje.

Preise

  • 15,00 €

Hotspot