Zus van mijn zus

Information

Zus van mijn zus is een lofzang op het leven, een ode aan onze doden en een levendige trip down memory lane ineen. Met deze voorstelling gaat een langgekoesterde wens van topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle in vervulling: voor het eerst zullen ze samen op het toneel staan.

Twee zussen, beiden ouder dan ze willen toegeven, treffen elkaar voor het eerst sinds jaren. Aanleiding is een brief van de gemeente: het graf van hun vijftig jaar geleden overleden zusje zal worden geruimd, tenzij de grafrechten worden verlengd. Ineens staan de zussen voor de praktische keuze: wat doen we met Coosje?

Ze mijmeren over hun vroegste herinneringen aan ‘hun kleine zusje’, maar al snel volgen de verhalen over alle andere dierbaren die ze verloren: ooms, tantes, vader, moeder, collega’s, idolen en ex-vriendjes. De dood schuift aan als onlosmakelijk deel van het leven. Anekdotes, gedachten en emoties buitelen over elkaar heen. Zo ontstaat een caleidoscopisch portret van twee springlevende zielen en hun duizend dierbare doden.

Wann

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325