foto-plogdag-bever_389858931.jpg
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Haarlemse Plogdag: Ren en wandel je stad schoon

Information

Wie niet van zwerfvuil houdt, maar wel graag een rondje hardloopt of wandelt kan op zondagmiddag 24 oktober twee vliegen in een klap slaan.

Dan organiseert het regioteam Kennemerland van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in samenwerking met Bever namelijk voor de tweede keer de Haarlemse Plogdag.

Ploggen is enkele jaren geleden in Zweden ontstaan en combineert het Zweedse woord ‘plocka’ (oprapen) en joggen. Sindsdien worden wereldwijd plog-activiteiten georganiseerd om steden en parken schoon te maken.
Het WNF hoopt dat een grote groep sportieve ploggers op 24 oktober meedoet om ook in tientallen kilo’s aan plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Dat kan met een groepje vrienden, met je gezin en uiteraard ook individueel.

Tussen 12 uur en 15 uur kunnen deelnemers met een plastic zak starten bij Bever in de Drossestraat in Haarlem.
Daarbij is het extra leuk een van de routes te gebruiken die de vrijwilligers van het WNF in Haarlem en omliggende gemeenten hebben uitgezet. En bovendien zorgt de Yoghurt Barn voor iets lekkers onderweg.

Meedoen aan de plogdag is gratis, maar we vragen je wel je vooraf in te schrijven. Dat kan via het Facebook-kanaal van WNF regioteam Kennemerland of direct via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-haarlemse-plogdag-164029967047

Preise

  • Gratis

Hotspot