Heavy Uit Haarlem XXL

Information

Sinds jaar en dag beeft Haarlem van het underground heavy talent.

Dit event is verplaatst naar vrijdag 1 oktober 2021

Heavy Uit Haarlem wat zou plaatsvinden op vrijdag 8 mei 2020 is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op vrijdag 12 maart 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: https://www.patronaat.nl/nieuws/21372099/Coronavirus-in-Nederland

Sinds jaar en dag beeft Haarlem van het underground heavy talent. Al meer dan 10 jaar is het Patronaat via Heavy uit Haarlem bezig dit talent een podium te bieden die het verdiend. Na een enorm succesvol en wervelend lokaal festival in 2019 (organisator John Ruiter vierde toen ook meteen zijn verjaardag), zijn de koppen bij elkaar gestoken. Op vrijdag 12 maart 2021 gaan we los met een nieuwe editie van Heavy Uit Haarlem XXL (voorheen 18 mei 2020). Het feest met zeven harde bands met een duidelijke Haarlemse link zal net als de eerdere editie in 2 zalen plaatsvinden.

Tussen 1987 en 1994 was Brutal Obscenity Haarlems metal-trots. De crossover thrash groep besloot in 2015 een eenmalige reünie te organiseren in festivalvorm. Wat een avond was dat! Nu vijf jaar later gaan ze het nog eens extra dik overdoen. 

De kenners zullen zich meteen afvragen, Disquiet, Haarlems? Base of operations van de band is inderdaad Utrecht. Mede omdat de bandleden vooral woonachtig zijn door heel Nederland. Drummer Arthur is toch echt een Haarlemmer te noemen, daarom de stevige Haarlemse link. Disquiet maakt Melodische Thrashmetal van de bovenste plank. Verwacht rete strakke riffs een puik energieke show waar je je hoofd echt niet stil bij kan houden.

In het Patronaat heeft de vurige thrash metalband Hallowed Fire eerder als support van Evil Invaders en Distillator de zaal platgewalst. Sindsdien hebben ze op vele shows en festivals (waaronder Baroeg Open Air) de messcherpe thrash aan de wereld getoond. Sinds een jaar is de Haarlemse bassiste Maxime toegetreden tot Hallowed Fire en hebben we besloten deze band te adopteren als Haarlemse band. Bovendien verscheen in januari de gloednieuwe EP 'Pillars Of Lies' en die is meer dan het checken waard!

Illuster is een nieuwe Haarlemse band die het randje op zoekt van ambience en dodelijke blastbeats. Live wordt je meegezogen in verhaallijnen, soms met een donker randje, soms balancerend op het toelaatbare van heftigheid.  Haarlem kent vele talenten, hier een nieuwe ster aan het Post Metal firmament.

Onvervalste Haarlemse heavy thrash crossover; door sommigen verguisd, door anderen geliefd. Remain Untamed bestaat sinds 2016 en bestaat enerzijds uit bandleden die je de klappen van de zweep echt niet hoeft uit te leggen, maar ook uit bandleden die bij deze band voor het eerst een gitaar in de hand namen in een live situatie.

Tenslotte speelt de jonge band Obstruktor z'n allereerste show ooit. Dit driekoppige monster staat garant voor een verfrissende mix van thrash, speed en death metal. 

Helaas kan de in mei 2020 ook geplande formatie Hibakusha deze keer niet komen!

Wann

  • Freitag, 12. März 2021um 19:00

Preise

  • 13,-

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack