Junior Company

Kontakt

Adresse:
Stadsschouwburg Haarlem
Wilsonsplein 23
2011 VG HAARLEM
Route planen

Information

Overal ter wereld staan de danstalenten te dringen voor een plek bij Junior Company, de kweekvijver van Het Nationale Ballet die al voor velen de springplank was naar een succesvolle professionele danscarrière. Ruim veertig procent van Het Nationale Ballet bestaat uit voormalige Junior Company-dansers.

In ‘Ballet Bubbles’ brengen de junioren een uiterst gevarieerd programma, met naast klassiekers en hedendaagse werken ook wereldpremières van de jonge Nederlandse choreografen Wubkje Kuindersma en Joshua Junker. Kuindersma, momenteel als Young Creative Associate verbonden aan Het Nationale Ballet, creëerde eerder ‘Mesmer’ (2019) en ‘Mångata’ (2017) voor de junioren. Met haar mannenduet ‘Two and Only’ maakte ze internationaal furore.

Joshua Junker danst sinds 2018 in Londen bij The Royal Ballet, waar hij de afgelopen jaren diverse veelbelovende werken creëerde. In ‘Ballet Bubbles’ maakt hij zijn Nederlandse choreografiedebuut.

Website: Opera Ballet

“Wubkje Kuindersma, onthoud die naam. (…) In het programma van de Junior Company laat ze zien hoe fantastisch ze met tien dansers uit de voeten kan. Haar ‘Mesmer’ is de krachtigste première van het sprankelende ‘Unboxing Ballet’.” (De Volkskrant, over 'Mesmer')

Wann

  • Samstag, 4. februar 2023 um 19:30

Preise

  • Regulärvon 12,50 € bis 23,50 €

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325