Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Drive my car

Information

Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat. Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte.

Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

De film, naar het gelijknamige korte verhaal van Haruki Murakami, ging in première op het Cannes filmfestival. Daar won de film onder andere de prijs voor het beste scenario en de prijs van de internationale filmkritiek. De film is genomineerd voor vier Oscars in de meest prestigieuze categorieën: beste film, beste regisseur, beste scenario en beste niet-Engelstalige film.

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325