Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Let's Talk About Cinema: The Seed

Information

Nieuw in de Schuur: Let's Talk About Cinema. Dé avond waar de link wordt gelegd tussen film en podiumkunsten.

Muzikant Niels Nieuborg, voorman van de band Arp Frique, presenteert zijn film en gelijknamige album The Seed, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De film is een mix van een ouderwetse road movie en semi-fictief autobiografisch verhaal van Arp Frique, met zijn album vol disco, synth boogie en funk als soundtrack. Thema's als persoonlijke groei, ouderschap en zijn liefde voor ritme en groove komen allemaal aan bod.

Voor en na de filmvertoning gaat Niels Nieuborg in gesprek met moderator Maarten van Hinte (RIGHTABOUTNOW INC.) over zijn album en film. Een eclectisch storytelling event met film als ankerpunt.

Meer over The Seed van Arp Frique

"Een zaadje is de basis van het leven: een boom, eten, een baby, conceptie, een gedachte, een album, een band", zegt Arp Frique over de titel en het verhalende thema van zijn nieuwste album. "Een zaadje is groei van bijna niets naar alles."

Het album is gekoppeld aan een nummer van Stevie Wonder dat hij vaak live met de band covert: A Seed's a Star/Tree Medley. Arp Frique heeft een inherent begrip van funk en een strakke connectie met groove, disco en funk, verweven met Caribische en Kaapverdische klanken. Het album neemt een duik in Arp Frique's liefde voor ritme en groove.

"Ik ben dieper in gegaan op mijn liefde voor synths en drummachines vanuit een dansvloerperspectief", zegt hij over het album. "Dit album heeft dus een elektronische sfeer." Het resultaat is een album dat krachtig aanvoelt en de wereld verkent via een eclectische mix van geluiden.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze en andere geselecteerde voorstellingen!

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325