De eeuw van mijn moeder

Kontakt

Adresse:
Stadsschouwburg Haarlem
Wilsonsplein 23
2011 VG HAARLEM
Route planen

Information

De eeuw van mijn moeder is een indrukwekkend familieverhaal over de migratie van Nederlands-Indië naar Nederland. Regisseur Eric de Vroedt schreef deze bejubelde marathonvoorstelling als ode aan zijn eigen moeder. Een topcast van onder anderen Esther Scheldwacht, Hein van der Heijden,  Romana Vrede en Mark Rietman in een persoonlijke en tegelijkertijd universele vertelling over migratie, emancipatie, familierelaties, liefde en leven.

In 1948 komt de achtjarige Winnie (gespeeld door Esther Scheldwacht) aan in Nederland, terwijl in Nederlands-Indië de onafhankelijkheidsoorlog woedt. In haar nieuwe thuisland kiest ze radicaal voor ‘niet-Indisch’ zijn, wat voor haar betekent: vrij zijn, zelf de regie in handen hebben. Ze trouwt de Hollandse ondernemer Lex (Hein van der Heijden), wordt verliefd op de Surinaamse Gudrun (Romana Vrede) en steeds weer strijdt ze voor haar autonomie. Als Winnie op tachtigjarige leeftijd ongeneeslijk ziek blijkt, reconstrueert haar zoon Ramses (Bram Coopmans) haar leven in een provocatieve expositie in het Haagse Kunstmuseum. Hij toont welke sporen het koloniale verleden heeft nagelaten in het leven van Winnie én haar kinderen. In een Haagse toko treffen moeder en zoon elkaar voor een gesprek dat ze nooit eerder durfden voeren.

  • “Grootse rol van Esther Scheldwacht in postkoloniaal drama.” (Theaterkrant / Keuze van de criticus)
  • "Een boeiend spanningsveld tussen het politieke en persoonlijke.” (NRC, )
  • “Eric de Vroedt balanceert voortdurend knap op het randje van realiteit en fictie en weet het publiek ondertussen ook nog te entertainen.” (De Telegraaf, )

Website: Het Nationale Theater

Wann

  • Donnerstag, 27. oktober 2022 von 18:30 bis 23:05
  • Freitag, 28. oktober 2022 von 18:30 bis 23:05
  • Samstag, 29. oktober 2022 von 18:30 bis 23:05
  • Sonntag, 30. oktober 2022 von 13:30 bis 18:05

Preise

  • Regulärvon 22,50 € bis 37,50 €

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325