Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Muziek uit de Zuidelijke Nederlanden

Information

Castello Consort brengt muziek uit de Zuidelijke Nederlanden tot leven in de Waalse Kerk Haarlem

Op 30 juni speelt het Castello Consort een bijzonder programma in de prachtige Waalse Kerk in Haarlem. Op het programma staan composities van o.a. de Vlaamse componisten Nicolaes à Kempis en Philipp van Wichel, maar ook van andere tijdgenoten zoals de vrouwelijke componist Leonora Duarte. In Antwerpen werd omstreeks deze tijd grote collecties muziek gedrukt van beroemde Italiaanse componisten, zoals Dario Castello en Biago Marini. Het Castello Consort verzamelde uit deze schat aan muziek de mooiste (en vandaag zelden uitgevoerde) composities, en presenteren het in hun programma "Symphoniæ".

Het Castello Consort is een ensemble voor 16de en 17de eeuwse muziek. De musici spelen op oude instrumenten of kopieën uit die tijd. Zo speelt violiste Elise Dupont op een Van der Sijde viool uit 1691, en celliste Anne-Linde Visser zal speciaal voor deze gelegenheid spelen op een basviool gebouwd door Egidius Snoeck in Brussel, rond 1715. Beide instrumenten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en het is zeer uitzonderlijk dat de instrumenten samen in één concert te horen zijn.

Recentelijk was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert. Daarnaast speelde ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK), het Festival d'Ambronay (FR), het Festival Barocco è il Mondo (IT), het BRQ Festival (fringe) in Vantaa (FI), de Kongsberg International Organ Summer (NO) en Festival Oude Muziek in Utrecht.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem.

Preise

  • 25,00 €

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325