Fanon Mixtape
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Fanon Mixtape

Kontakt

Adresse:
Lange Begijnestraat 9
2011 HH HAARLEM
Route planen

Information

“Briljante performance over koloniale overheersing” Theaterkrant

Fanon Mixtape is een spoken performance waarbij dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Frans-Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Een verhaal over hoe hij als een kameleon probeert te navigeren in deze wereld. 

Charles overhandigt het publiek een aantal filosofieën die verschillende verhalen rond dekolonisatie de/construeren. Het is een theatrale lezing over geschiedenissen, realiteiten en identiteiten die overal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn. De mixtape uit de titel verwijst naar de mixtapes bekend uit de hiphopscene, waarop verschillende muziekstijlen samenkomen. Ook deze voorstelling is als een mixtape, een collage van tekst en geluid dat evolueert van teksttheater naar spoken word en rap. 

Fanon Mixtape werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2019

Mathieu Charles: "Mijn achtergrond ligt in de hiphop en rap: dat is nu meer geëvolueerd naar slam poetry en spoken word, maar theater is altijd de rode draad die daartussen kronkelde."

pers

Lees hier het interview met Mathieu Charles door de Brakke Grond

“Briljante performance over koloniale overheersing”  Theaterkrant

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack