Het Fenomeen Hals

Information

Een inkijk in de fascinerende wereld van Frans Hals.

Frans Hals (ca 1582 – 1666) is de beroemdste Haarlemse schilder uit de Gouden Eeuw. Hij was een virtuoos portrettist die veel vooraanstaande stadsgenoten uit zijn tijd heeft vereeuwigd. Echter, ook de minder bedeelden mocht hij graag in beeld brengen: de dorpsgek, drinkebroers, lachende vissersjongens, fluitspelende of rokende kinderen, ze vloeiden allemaal uit zijn penseel.

Frans Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Hij schilderde mensen al pratend en durfde ze zelfs lachend af te beelden op formele portretten, uniek voor die tijd. Hij is daarnaast ook beroemd om zijn magnifieke kleurgebruik en virtuoze penseelvoering. Een van Hals’ grootste bewonderaars, Vincent van Gogh zei dat in het werk van Hals ‘wel zevenentwintig zwarten worden gebruikt’.

Een installatie, die bestaat uit 67 schermen van verschillend formaat bevestigd aan drie wanden, vertelt een biografisch beeldverhaal waarbij niet alleen zijn meesterwerken voorbij komen, maar ook documenten en bekende citaten. Zo maakt de bezoeker in 15 minuten op een intense manier kennis met Frans Hals, waarna hij met een hernieuwd inzicht de meesterwerken van de schilder in het museum kan gaan bekijken.

Wann

  • Jeden dienstag, mittwoch, donnerstag, freitag und samstag bis zum 1. januar 2023 von 11:00 bis 17:00
  • Jeden sonntag bis zum 1. januar 2023 von 12:00 bis 17:00

Preise

  • 16,00 €
  • 8,00 € (19 t/m 24 jaar, CJP)
  • Gratis (0 t/m 18 jaar, Museumkaart, IAmsterdam Card, Holland Pass, ICOM Card, BankGiro Loterij VIP-kaart, Vrienden / Beminnaers / Roemers, Rembrandtkaart, HaarlemPas, Begeleiderskaart)

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325