Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Froukje + CHARLOT

Information

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als DWDD. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

In mei 2020 verschijnt de tweede single ‘Ik Wil Dansen. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent de Rotterdamse een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak. Binnen enkele maanden loopt het project uit naar 15 miljoen streams. Single ‘Onbezonnen’ (waaraan is meegeschreven door Faberyayo en Leon Palmen) wordt 3FM Megahit, ‘Heb Ik Dat Gezegd’ gaat evenals ‘Ik Wil Dansen’ viraal op Tiktok (inmiddels heeft Froukje op Tiktok al 10.000 creaties weten te inspireren) en de EP tikt de nummer-1-positie aan op Apple Music. De bijgaande clubtour die ze aankondigt verkoopt direct uit.

Inmiddels kan je niet meer om Froukje heen. Daarom zijn we blij dat ze voor haar tour ook Haarlem aandoet!

Extra informatie Kaartkopers ontvangen twee dagen voor show een uitgebreide informatiemail met daarin alle relevante bezoekersinformatie.

Preise

  • 25,00 €

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325