De Bananengeneratie

Information

Regisseur Charli Chung brengt Peter Wu’s bestseller De Bananengeneratie naar het theater. Chinees-Indische restaurants zijn voor Nederlanders een vanzelfsprekendheid, ze staan zelfs op de lijst met Nederlands immaterieel erfgoed, maar verder is de Aziatische gemeenschap vaak volslagen onbekend.

Peter Wu werd vroeger door zijn moeder liefkozend banaan genoemd: geel van buiten en wit vanbinnen. Hij staat midden in de Nederlands samenleving, maar wordt als Chinese Nederlander toch vaak ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn. Door mensen die hem vragen waar hij nou écht vandaan komt of door een of andere carnavalshit.

In zijn goed verkochte boek De Bananengeneratietekende Wu de verhalen op van leden van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en gaf zo ook zijn eigen ervaringen een plek. Verhalen over het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken en het leven als horeca-kind tussen school en fornuis. Dankzij Toneelgroep Oostpool vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het theater.

Onder 30

Jonger dan 30? Ga dan voor het vaste lage bedrag van € 11 naar deze voorstelling! Kies bij het afrekenen van de voorstelling de optie ‘Onder 30’ voor het gereduceerde tarief.

Wann

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325