Laura H.

Kontakt

Adresse:
Stadsschouwburg Haarlem
Wilsonsplein 23
2011 VG HAARLEM
Route planen

Information

De spraakmakende theaterhit uit 2020 naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb komt terug. Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. ‘Laura H.’ is geen geromantiseerd verhaal, maar een stuk dat toont hoe dun de scheidslijn is tussen het maken van naïeve keuzes en bestempeld worden als nationaal terrorismerisico.

Als in 2016 Laura H. met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, gaat schrijver en journalist Thomas Rueb op zoek naar wat een jonge Nederlandse vrouw bezielde om met haar man en haar jonge kroost naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating sprak Thomas uitgebreid met Laura, haar vader en andere betrokkenen. Hij las politieverslagen en WhatsApp-conversaties en reisde naar Koerdistan en Irak. Het resultaat was het aangrijpende en soms ongelooflijke relaas ‘Laura H.’, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht.

De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2021 en wordt nu hernomen. Het is een stuk dat naadloos past in de ambitie van Toneelgroep Oostpool: het brengen van verhalen en thema’s van nu, hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. 

De pers over de voorstelling

  • ‘Meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit’ NRC  
  • ‘Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers maar zeggen.’ De Volkskrant
  • ‘Met Laura H. laat Oostpool zien dat je zelfs, of misschien wel juist, over een ‘kalifaatmeisje’ een voorstelling kunt maken.’ | De Groene Amsterdammer

Kijkwijzer | advies 16+
In deze voorstelling komen scenes voor met fysiek en seksueel geweld.

Wann

  • Dienstag, 11. april 2023 um 20:00

Preise

  • Regulärvon 12,50 € bis 27,50 €

Hotspot

Kontakt

Visit Haarlem is bereikbaar via info@haarlemmarketing.nl of laat een telefoonnotitie achter via 023 531 7325