Jaws
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Jaws

Information

Steven Spielbergs baanbrekende blockbuster over een reusachtige mensenetende witte haai die de stranden van een vakantie-eiland teistert.

Het strand van het kleine Amerikaanse toeristische vakantie-eiland Amity wordt geterroriseerd door een enorme mensenetende witte haai. De burgermeester wil echter niets aan de grote klok hangen omdat hij bang is dat de toeristen weg zullen blijven. Wanneer er echter meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in handen. Een politiechef met watervrees (Roy Scheider), een wetenschapper (Robert Shaw) en een stoere haaienjager (Richard Dreyfuss) gaan er met een kleine sleepboot op uit om het monster te vangen. Het trio begint vol goede moed aan de jacht, maar komt er al gauw achter dat het vangen van de haai nog een stuk lastiger wordt dan ze dachten.

Geregisseerd door Academy Award ®-winnaar° Steven Spielberg, zette Jaws de standaard voor op-het-randje-van-je-stoel spanning en veranderde als cultureel fenomeen voor altijd de filmindustrie. Wanneer de kustgemeenschap van Amity wordt aangevallen door een gevaarlijke grote witte haai, beginnen de politiechef van de stad (Roy Scheider), een jonge zeebioloog (Richard Dreyfuss) en een norse haaienjager (Robert Shaw) aan een wanhopige zoektocht om het beest te doden voordat het weer toeslaat. Met een onvergetelijke soundtrack die pure paniek oproept, blijft Jaws een van de meest invloedrijke en aangrijpende avonturen in de filmgeschiedenis.

Merkmale

Kijkwijzer

  • Nicht für Personen unter 16 JahrenJa
  • Grobe SpracheJa

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack