Gevechten en metamorfosen van een vrouw
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Gevechten en metamorfosen van een vrouw

Kontakt

Adresse:
Lange Begijnestraat 9
2011 HH HAARLEM
Route planen

Information

Wereldpremière van Ivo van Hove’s theaterbewerking van de nieuwe roman van Édouard Louis. Extra kaarten beschikbaar gekomen. 

Op een dag botst Édouard Louis op een foto van zijn moeder toen ze twintig jaar oud was. Een gelukkige jonge vrouw vol hoop, vol dromen. Maar hijzelf kent zijn moeder alleen maar als totaal ongelukkig, gevangen in een routineus leven als huisvrouw.

Wat was er in die twintig jaar gebeurd? Dat is het uitgangspunt van het nieuwe boek van Édouard Louis dat nu door Ivo van Hove voor het toneel wordt bewerkt en in onze Schuur in wereldpremière gaat!

We zien hoe zijn moeder elke dag moet vechten tegen een dominante mannenwereld waarin ze haar talenten en dromen niet kan realiseren. Ze mag zelfs geen rijles nemen. Het kost haar twintig jaar om zich te bevrijden. Ze verlaat haar man, laat alles achter en vestigt zich in Parijs.

Na onze eigen Toneelschuur productie Weg met Eddy Bellegueule, naar het boek over de jonge Eddy, en Wie heeft mijn vader vermoord, naar het vaderboek (een geweldige solovoorstelling van ITA door Hans Kesting), is er nu de theaterversie van  het moederboek. Marieke Heebink speelt de moeder. Édouard Louis zelf wordt vertolkt door Majd Mardo.

De Nederlandse vertaling van de roman Strijd en metamorfosen van een vrouw van ÉdouardLouis is vanaf 15 juni te koop in de boekwinkels.

Ivo van Hove over Gevechten en metamorfosen van een vrouw: "Na boeken waarin geweld centraal stond verraste Édouard Louis me met een tekst waarin tederheid de toon aangeeft. Het boek beschrijft de moeizame gevechten van een vrouw om zichzelf te zijn, zelf keuzes te maken. Maar het is vooral ook een langzame toenadering van een moeder en een zoon."

regie en bewerking Ivo van Hove | naar de roman van Édouard Louis | vertaling Ivo van Hove |scenografie & licht Jan Versweyveld |dramaturgisch advies Johan Reyniers | kostuumontwerp An d’Huys | muziek George Dhauw | met Marieke Heebink, Majd Mardo | assistent regie Erasmus Mackenna | assistent scenografie Roel van Berckelaer | beeld Balsem Calis

pers

'Louis worstelt met zijn homoseksualiteit in een homofoob milieu, en zijn moeder, dat zagen we in eerdere boeken, laat zich daar vaak grof en onverdraagzaam over uit. Maar langzaam ontdekt hij dat haar gevecht en het zijne veel overeenkomsten hebben. Hij probeert haar echt te begrijpen.’ Interview met Ivo van Hove en Édouard Louis in de Volkskrant 28 mei 2021.

Hotspot

Hier schon mal ein Vorgeschmack