Zoveel te

Zu tun

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem

In Haarlem is veel te beleven. De stad bruist van activiteiten. Bewonder beroemde musea, bezoek tentoonstellingen, geniet van muziekoptredens of bekijk de mooiste films. Om het gemakkelijk te maken, staan alle geplande activiteiten in de uitagenda.

Museen

Van de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst. In Haarlem barst het van de musea en galeries. Wist je dat in Haarlem het oudste museum van Nederland vindt? Laat je verrassen door de mooiste kunstwerken en bijzonderste verhalen.

Einkaufen

in de Gouden Straatjes
Niet voor niets is Haarlem meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. Het centrum is compact en je vindt er een mooie mix van grote warenhuizen, kleine boetieks en unieke speciaalzaken. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen de winkelstraten: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Even uit de drukte, op zoek naar bijzondere winkelconcepten? Wandel dan door de Gouden Straatjes, zeven pittoreske zijstraten van de Grote Markt.

Kulinarisches

Ob montags, mittwochs oder samstags: In Haarlems Bars und Restaurants ist immer etwas los. Die meisten Cafés und Restaurants befinden sich rund um den Grote Markt, auf dem Oude Groenmarkt, dem Klokhuisplein und dem Riviervismarkt. Schlendern Sie auch durch die Lange Veerstraat und Warmoesstraat, wenn Sie hungrig sind.

Veelgestelde vragen

Via Haarlem Tickets bestel je tickets voor verschillende activiteiten in de stad. Zo boek je een museumbezoek, een rondvaart of een rit met het openbaar vervoer.

De top 10 bezienswaardigheden staan hier op een rijtje.

Zeker. De VVV organiseert stadswandelingen met gids. Ook zijn er routes uitgestippeld die je zelfstandig kunt bewandelen. Dit is een leuke manier om de stad te ontdekken.

Buchen Sie Ihre Übernachtung

Ab Frühjahr 2023 können Sie Ihr Hotel oder B&B in Haarlem auch über Moonback buchen. Über diese ehrliche Buchungsseite bekommen Sie keine manipulierten Suchergebnisse zu sehen und Sie erfahren sofort, was in der Umgebung Ihres Hotels los ist. Wo übernachten Sie heute Abend? 

Menü

Menü

Heute

Morgen

Diese Woche

Dieses Wochenende

Diesen Monat