Suche
Schließen Sie dieses Suchfeld.

DE TOP 10
BEZIENSWAARDGIHEDEN

Um Ihnen den Einstieg zu erleichtern, haben wir unter
eine Liste der 10 besten
Haarlem Attraktionen zusammengestellt.

Dit wil je écht
niet missen

Haarlem hat viele Sehenswürdigkeiten. Um Ihnen den Einstieg zu erleichtern, haben wir eine Liste mit den 10 wichtigsten Sehenswürdigkeiten zusammengestellt, die Sie bei Ihrem Besuch in Haarlem unbedingt sehen müssen. Planen Sie Ihren Besuch im Voraus über Haarlem Tickets.

DIE GROSSE ODER ST. BAVOKERK
Haarlem hat eine Reihe interessanter Kirchen in und um sein Zentrum. Auf dem Grote Markt sticht die Grote oder Sint Bavokerk sofort ins Auge. Diese prächtige spätgotische mittelalterliche Kreuzbasilika überragt die Gebäude rund um den Platz. Die Kirche beherbergt unter anderem die berühmte Müller-Orgel, auf der Mozart als Kind alle Register gezogen hat, und das Grab von Frans Hals.

Von Ende Mai bis Anfang Oktober finden außerdem wöchentliche Konzerte auf der Christian-Müller-Orgel am Dienstagabend und Donnerstagnachmittag statt.

ANNO HAARLEM

In de kelders van het stadhuis – het hart van de stad dat er al sinds de veertiende eeuw staat – ontdek je alles over de geschiedenis van Haarlem. Bekijk er bijvoorbeeld de animatiefilm Vogelvlucht en zie hoe de imposante Grote of St.-Bavokerk is gebouwd, laat je meevoeren naar de gloriedagen van Haarlem in de Gouden Eeuw en verwonder je over de ontwikkeling die bewoners van deze monumentale stad in de loop der eeuwen hebben doorgemaakt.

KOEPELKATHEDRAAL HAARLEM

Außergewöhnlicher Kirchenbau, der in Bezug auf die architektonische Entwicklung zu den fünf größten Kirchenbauten gehört, die zwischen 1850 und 1950 errichtet wurden, zusammen mit der Sagrada Familia in Barcelona, Sacré Coeur in Paris, der Westminster Cathedral in London und der Koekelberg-Basilika in Brüssel. Mehr als 50 bedeutende niederländische Künstler haben an diesem Bauwerk mitgearbeitet, darunter Jan Toorop und Mari Andriessen.

HET OUDSTE MUSEUM VAN NEDERLAND

Ontdek de wonderen van kunst en wetenschap in Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Kunst van beroemde meesters, miljoenenoude fossielen, peperdure boeken en vernuftige instrumenten.

DE ONTMOETING TUSSEN OUDE MEESTERS EN EIGENTIJDSE KUNST

In Frans Hals Museum ontmoeten oud en nieuw elkaar. Historische werken van o.a. Frans Hals hangen naast eigentijdse installaties en de Gouden Eeuw komt samen met het heden.

ONTDEK DE (VIRTUELE) STADSWANDELINGEN VAN HAARLEM

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten van een stadswandeling door Haarlem of wil je de stad alvast vanuit huis ontdekken? Bekijk deze virtuele stadswandelingen van VVV Haarlem met stadsgids Marius Bruijn of stadsgids Marije Geheniau. Bekijk ook de virtuele speurtochten.

ONTDEK DE LEUKSTE WINKELSTRATEN VAN HAARLEM

Het aanbod van winkels in Haarlem is enorm en gevarieerd. Mode, woonaccessoires, vintage, design, speelgoed, antiek, delicatessen: niet voor niets is de stad al drie keer uitgeroepen tot Leukste Winkelstad van Nederland. Shop bekende en luxe merken bij de winkels in de Grote Houtstraat of ga op zoek naar iets exclusiefs in de pittoreske Gouden Straatjes. De Gouden Straatjes van Haarlem zijn: de Zijlstraat, de Koningstraat, de Gierstraat, de Schagchelstraat, de Kleine Houtstraat, de Anegang en de Warmoesstraat.

GENIET VAN EEN PRACHTIG UITZICHT

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een bezoek aan Molen de Adriaan. Gelegen aan het Spaarne zie je deze stellingmolen al van ver. Onder leiding van een gids, visuele presentaties en aan de hand van modellen ontdek je veel over de geschiedenis van deze en andere Nederlandse molens. Vanaf de stelling van de molen heb je een spectaculair uitzicht over de oude stad.

DE DUINEN, HET STRAND EN DE BOLLENSTREEK ALS ACHTERTUIN

De ligging van Haarlem is ronduit ideaal met Amsterdam en Schiphol op nog geen 20 minuten afstand en de duinen en het strand als achtertuin. Vanuit Haarlem kun je genieten van het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, fraaie buitenplaatsen, strand, zee en recreatiegebied Spaarnwoude. En dat niet alleen. Ook de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof liggen om de hoek

BEZOEK VERWEY MUSEUM HAARLEM 

Beleef 1000 jaar geschiedenis van de stad en ontmoet bijzondere Haarlemmers. Ontdek hoe de bewoners aan het Spaarne zorgden, vochten, rouwden, werkten, sportten, geloofden, vreeën en feestten. Ontmoet Haarlemmers uit het heden en verleden, van wereldberoemd tot doodgewoon. En bekijk de stad door hun ogen. Verwey Museum Haarlem is een must voor iedereen die meer wil weten en zien van Haarlem.

Noch mehr Haarlem!

Entdecken Sie die reiche Geschichte Haarlems und seine vielen monumentalen Gebäude und Höfe. Von mittelalterlichen Straßen bis hin zu wunderschönen Museen wie dem Frans Hals Museum und dem Teylers Museum bietet diese Stadt eine Fülle an kulturellem Erbe. Kommen Sie und genießen Sie die Schönheit dieser historischen Stadt!

Menü

Menü

Heute

Morgen

Diese Woche

Dieses Wochenende

Diesen Monat