Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bloemencorso Bollenstreek

Het grootste lentefeest van Nederland

Een groots lentefeest

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Het corso is een optocht van praalwagens die versierd zijn met bloemen. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één weke door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Op corsozaterdag leggen bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht af. Vrolijke muziek en entertainment maken het Bloemencorso tot een beleving voor alle zingtuigen van bezoekers.

Een 42 kilometer lange tocht van rijdende praalwagens versierd met prachtige hyacinten en andere kleurrijke lentebloemen. Een fantastische beleving! Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso-activiteiten bij betrokken.

Bloemencorso Bollenstreek

Corsozaterdag

Route van het corso

Op 20 april, corsozaterdag, maken de rijdende praalwagens een tocht van Noordwijk tot Haarlem. Bekijk hier de route.

· Vanaf 8.00 uur opgesteld op Koningin Wilhelmina Boulevard
· 9.13 uur Noordwijk (officieel startpunt rotonde Picképlein)
· 11.11 uur Voorhout (rotonde Jacoba van Beierenlaan)
· 11.57 uur tribune Sassenheim, Rijksstraatweg 52
· 14.00 uur Sassenheim (vertrek na pauze op de Hoofdstraat)
· 14.28 uur tribune Lisse-Zuid, Heereweg 466
· 15.08 uur tribune Lisse-Binnen, Heereweg 345
· 15.22 uur Lisse, gemeentehuis
· 15.44 uur Lisse Keukenhof
· 17.00 uur Hillegom centrum
· 17.14 uur tribune Hillegom, Hoofdstraat 18
· 18.00 uur Bennebroek
· 19.40 vertrek na pauze bij Linnaeushof
· 19.57 ingang Groenendaal
· 20.30 uur Heemstede
· 21.30 uur Haarlem Houtplein
· 22.00 uur Haarlem Oude Gracht – Raaks

Haarlem

Op zondag 21 april zijn de praalwagens nog één keer van dichtbij te bewonderen in de historische binnenstad van Haarlem. Dit is hét moment om mooie foto’s te maken.

Haarlemse praalwagen

Gemeente Haarlem is een van de deelnemers van de corso. De praalwagen laat dieren zien die je kunt vinden in Haarlems natuur. Zo zie je een egel, een vlinder en een lieveheersbeestje. We vieren dat het langer licht is, de bloemen uitkomen en we weer veel naar buiten gaan. Kortom; nieuw leven!

Haarlem bloemenstad

Haarlem is al eeuwen bekend als de bloemenhoofdstad van Nederland. Halverwege de 17e eeuw vormde Haarlem het centrum van de bloembollenteelt. De zandige grond was zeer geschikt voor de teelt. De grootste en bekendste telers waren gevestigd in Haarlem. Tulpen, narcissen, hyacinten en lelies waren een Haarlemse specialiteit.

Vier de lente in Haarlem

Wil je meer lente-activiteiten in Haarlem beleven?

Evenementen in Haarlem

Benieuwd naar andere evenementen in Haarlem? Bekijk onze UITagenda. Hier vind je een uitgebreid overzicht van de aankomende evenementen in de stad.

Veelgestelde vragen

Op zaterdag 20 april rijden de praalwagens van Noordwijk naar Haarlem. Op zondag 21 april zijn de praalwagens in het centrum van Haarlem te bekijken.

De praalwagens rijden vanaf 9.13 uur uit Noordwijk en komen om 22.00 uur aan in Haarlem. Zondag zijn de praalwagens van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen.

Nee, het bekijken van de Bloemencorso kost geen geld.

Op de fiets of lopend kom je gemakkelijk naar het historische centrum van Haarlem. Kom je met de auto? Weet dat je bijna overal in het centrum moet betalen voor parkeren. Bekijk hier meer informatie over parkeren in Haarlem. Haarlem heeft een eigen treinstation. Het station is op loopafstand van het centrum. Ook zijn er directe busverbindingen. Kijk op 9292 voor de eenvoudigste manier om de stad te bereiken.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand