Haarlem

Haarlem,

De stad met
vele gezichten

Haarlem: een gezellig historisch centrum, beroemde musea, winkels, restaurants en het strand om de hoek. Welkom in de stad die álles heeft. Aan de ene kant de verscholen straatjes uit vervlogen tijden en hippe concept stores. Aan de andere kant de middeleeuwse kerk en terrasjes aan het water. Van Hollandse Meesters tot Franse sterrenchefs. Van antiekmarkt tot popconcert. 

Dus, zin in een onvergetelijk dagje uit? Bezoek Haarlem en laat je zodoende verrassen door de bezienswaardigheden, boetiekjes en pittoreske pleinen, door de oude én hedendaagse kunstenaars,
de bourgondische sfeer en de rijke historie.
In Haarlem heb je alles bij elkaar.

Welkom in Haarlem

Uitagenda

WAT IS ER VANDAAG TE DOEN?

Winkelen

Winkels
Binnenstad
Winkelen in Haarlem

Hét platform

Haarlem Tickets
26 september 2023
Het weer in
Haarlem

Overnachten

Overnachten

Ontdekken

Een dagje
uit naar haarlem
en omgeving

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Ontdek de vele verborgen plekken en rijke historie

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand